E-sport

Elektronisk sport ett växande nöje

xPeke

Enrique "xPeke" Cedeño Martínez är en spansk League of Legends spelare som har varit med och spelat spelet professionellt ända sedan den första säsongen.

xPeke var med i tre lag innan han hittade sin väg till Fnatic där har spelade från och med mars 2011 ändå till december 2014. Han började spela för Fnatic som en top laner och stannade i den rollen under hela första säsongen, men flyttade efteråt till mid lane där han var kvar under hela sin tid med laget. Fnatic blev de första världsmästarna i League of Legends.

När xPeke lämnade Fnatic bildade han sitt eget lag, Origen,  tillsammans med fransmannen och Fnaticlagkamraten Paul "sOAZ" Boyer, tysken Maurice "Amazing" Stückenschneider, dansken Jesper "Niels" Svenningsen och spanjoren Alfonso "Mithy" Aguirre Rodriguez.

Tillsammans tog de sig igenom Challenger Serier och in i LCS där de under sin första säsong som ett lag tog en andraplats och därför även in i Worlds Finals.

xPeke är känt för att spela många assassins genom sin League of Legends karriär, men han är nog mest känd för sin Kassadin tack vare en backdoor vinst i en match mot SK Gaming. På grund av detta brukar man ofta höra folk ropa "xPeke!" när någon försöker att ta ned motståndarens nexus genom en backdoor-manöver.Design By Pixelunion