E-sport

Elektronisk sport ett växande nöje

Tv- och dataspel är här för att stanna

Att tv- och dataspel varit ett omtyckt inslag i vardagen sedan årtionden tillbaka, av miljontals spelare från olika folkslag och kulturer runt om hela världen, är sedan länge känt. Ett tag så existerade dock detta fenomen mest inom denna slutna bubbla, medans läget idag helt har förändrats till att inkludera nästan alla sorts människogrupper.

E-sport har idag intagit massiva arenor världen över med lika många åskådare på plats som andra stora världssporter och kan idag kallas börja kallas mainstream. Den nya generationen har växt upp med spel sedan modersmjölken och många har byggt sina egna sociala nätverk genom att spela.

Det enorma intresset för spel har svällt över och börjat påverka hur andra brancher fungerar. Superhjältar och spellore har glidit upp på den stora filmduken, casinon har mer och mer börjar integrera inslag från spelvärlden i sina produkter, och idag ser man människor här och var som går klädda med kläder som inspirerats helt eller delvis av spel.

Ja, det är det här vi menar när vi säger att tv- och dataspel är här för att stanna. Snart lär pubar som Barcraft bli lika vanliga i stadskärnan som nutidens sportsbarer och det är självfallet någonting som alla människor borde vara glada över.

Spelcommunityn är i mångt och mycket en vlidgt kärleksfull skara människor i sin kärna, som är hjälpsamma och vänliga mot varandra och andra, även om den självfallet även innehåller ett och annat rötägg, eller troll som de också kallas, som kan göra livet surt för nästan vem som helst. Så ser det dock ut vad man än håller på med och är snarare något som hela mänskligeten lider av mer än någon speciell människotyp. Design By Pixelunion