E-sport

Elektronisk sport ett växande nöje

NiP satsar på Xizt igen (Juni 2015)

NiP (Ninjas in Pyjamas) är inte bara Sveriges bästa CS-GO-lag utan även en av världens mest kända lag inom sporten. Men det betyder inte alltid att framgångarna kommer efter varandra. Under en tid har laget haft ”problem” med uteblivna vinster och en lösning har varit att byta in-game leader. Ett test som verkligen gett resultat.

Det är tydligt att det har hamnat lite grus i maskineriet för laget. De vann visserligen ASUS ROG Winter Assembly men sedan har framgångarna uteblivit. Laget har haft Christopher Alesund som in-game leader under en period och det var inte oväntat då han var leader då laget vann SM-guldet.

Men Alesund har varit något kritisk till sin insats och tillsammans togs beslutet att Richard Landström fick gå tillbaka till rollen han tidigare haft. Med tre fina vinster i rad är det tydligt att de hittat vinnarkonceptet. De ligger nu tvåa i ligan och med den form som visas bör även många på Gfinity Summer Masters se upp med laget. Kanske kommer första turneringsvinsten inom kort i Storbritannien.

 Design By Pixelunion