E-sport

Elektronisk sport ett växande nöje

Ninjas in Pyjamas

En e-sports organisation som blivit populär är NiP, Ninjas in Pyjamas. De har funnits sedan sommaren 2001 och genom åren så har flertalet spelare varit med.

Det var 2001 som Ninjas in Pyjamas lag vann sitt första stora mästerskap CPL Winter i Counter Strike, då med spelarna Emil Christensen, Tommy Ingemarsson, Johan Carlund, Michael Kordunger och Johan Ryman. Man dominerarde förrutom i Counter Strike även i spelen Warcraft III, Quake. Det har främst varit Svenska spelare med i NiP men även nordiska spelare har funnits med i olika lag. 

Fram till 2007 så firades framgång på framgång men där tog det stop på något vis, vinsterna uteblev och det flaggades för att lägga ner organisationen och där i slutet på 2007 var det ett faktum. NiP slutade med sitt spelande.

2012 så kom den glada överraskningen för alla e-ports fantaster, NiP är tillbaka, nu med ett lag om 5 stycken duktiga spelare och dessa spelar och tävlar i spelet Counter Strike: Global Offensiv. Ninjas in Pyjamas är större än någonsin, så stora att det till och med finns supporterprylar för organisationen, kolla in denna sida som lagerför prylar för olika e-sport bland annat Ninjas in Pyjamas.

Emil Christensen står idag som ägare till organisationen och sedan 2013 så finns även League of Legends med som spel där NiP är med som tävlande lag. Vi ser fram emot stora turneringar och stora framgångar för NiP i lång tid framöver. För det här med e-sport har ju bara börjat. Design By Pixelunion