E-sport

Elektronisk sport ett växande nöje

Inför finalen i League of Legends

När denna artikel skrivs är det strax över 16 dagar innan Världsmästerskapen i League of Legends drar igång.

Allt börjar med gruppspelen den 1 oktober och spelas under två veckor från torsdag till söndag (1-4 och 8-11 oktober). Alla matcherna i gruppspelet kommer att ta plats i Paris i Le Dock Pullman. Sedan går spelen vidare till London och SSE Arena Wembley, här kommer kvartsfinalerna att spelas under den 15 och 18. Näst sista stoppet är semifinalerna i Bryssles och arenan är Brussels Expo, dessa matcher spelas mellan 24 och 25. Och slutligen kommer allt att avgöras i Berlin och Mercedes-Benz Arena den 31 oktober.

Alla regioner har nu sina lag klar för finalen:

  • Nordamerika: Counter Logic Gaming, Team Solo Mid, Cloud9
  • Europa: Fnatic, H2k-Gamning, Origen
  • Korea: SK Telecom T1, KOO Tigers, kt Rolster
  • China: LGD Gaming, Edward Gaming, Invictus Gaming
  • Taiwan/Hong Kong/Macau: ahq e-Sports Club, yoe Flash Wolves
  • Wildcard Regions: Bankok Titans, paiN Gaming

Alla lagen är indelad i en av fyra grupper, inget lag kommer att möta ett lag från samma region som sin egen i gruppspelen. Dessa matcher kommer att vara double round robin, det vill säga alla lag möter de andra tre lagen i sin grupp två gånger och de två bästa lagen i varje grupp kommer att gå vidare till kvartsfinalen. I alla matcher efter gruppspelen är det bäst av fem som gäller. 

Med den ökade popularitet e-sport har fått på senare tid har det även börjats spelas på utkomsterna, sajten Tippat.se kan guida en till bäst odds via andra spelbolag.

För mer information och uppdaterade nyheter kan man besöka LoLeSports.com, de har all information om de olika lagen, vilka tider matcherna kommer att spelas och allt annat man kan tänka sig vilja veta innan det hela börjar.

Allt sänds live och kan ses via Riot Games Twitchkanal.Design By Pixelunion