E-sport

Elektronisk sport ett växande nöje

Heroes of the Storm på Twitch

Heroes of the Storm är ett spel som utvecklats av Blizzard som är en av de bästa spelutvecklarna på marknaden för tillfället. I spelet spelar du med hjältar som hittas i andra spel utvecklade av Blizzard och de används för att strida mot varandra på en spelyta där det gäller att samarbeta om man ska lyckas, vilket också gör spelet ännu roligare.

Heroes of the Storm spelas gratis och du behöver inte spendera pengar för att skaffa det, och precis som många andra liknande spel som League of Legends och Heroes of Newerth, så går spelet att ladda ner från hemsidan. Spelutvecklaren Blizzard försöker att ta mark i e-sportsbranschen med hjälp av spel som Heroes of the Storm och Overwatch, och det är en av anledningarna varför spelet är gratis att spela.

Följ proffsen på Twitch

Eftersom spelet är så populärt följer många spelare det på Twitch för att se hur proffsen spelar, vilka knep och taktiker som de använder och hur de spelar med de olika karaktärerna på bästa möjliga sätt. Twitch är en plattform som du kan använda både mobilt och med en dator för att följa olika spel som du är intresserad av då spelare som tävlar eller bara spelar för skojs skull ofta strömmar sina matcher i realtid. Du kan enkelt logga in på Twitch och leta efter det spel som man är intresserad av för att sedan i lugn och ro titta på när andra spelar, och det har blivit mer och mer populärt under senare tid.

Twitch som läromästare

Många unga spelare lär sig spela via Twitch och det är med hjälp av modern teknik som plattformen möjliggör ”Tv-tittande” så att spelare världen runt kan se sina favoritlag kämpa mot andra lag, och det påminner på ett sätt om fotbollskulturen där man ofta följer Champions League matcher via nätet.Design By Pixelunion