E-sport

Elektronisk sport ett växande nöje

God nyhet för dig som gillar e-sport

E-sport har kommit stort på senaste tid och allt fler har upptäckt glädjen med formatet. En god nyhet för dem som både gillar e-sport och spel är att det numera går att oddsa på e-sport! Spelsajterna har äntligen börjat förstå att e-sporten har en stor publik, som är lika benägen att betta på sin spelfavorit, som publiken inom andra sporter.

För den som ännu inte upptäckt e-sporten kan den helt kort förklaras som tävlingar i tv- och datorspel. E-sporten började utvecklas under 90-talet med början i Asien, och har sakta men säkert vuxit sig stor. Fortfarande är Asien e-sportens största arena, men även i Europa och Nordamerika har den stor publik. Idag är e-sport ett välkänt begrepp även för människor utanför gamingvärlden. Det finns casinon som erbjuder en viss oddsbonus på sportspel av olika slag. Ta en titt här om du hittar någon bonus som passar dig.

E-sport kan utövas både som individuell sport och som lagtävling, den kan utövas online eller genom fysiska mötet vid exempelvis samma tv-spelkonsol. I stort sett alla dator-, tv- och onlinespel går att utöva som e-sport, även om de ibland behöver modifieras för att passa tävlingsformatet. Att lösa uppdrag på kortast tid, döda flest motståndare eller göra flest mål är mätbara faktorer, och kan användas för att utse en vinnare. Några av de allra populäraste e-sportspelen just nu är exempelvis League of Legends Counter Strike och Starcraft. En annan populär e-sportgren är olika former av sportspel, till exempel Fifa.

Att e-sporten är populär kan man förstå när även traditionella media som SVT direktsänder tävlingar, som exempelvis Dreamhack. Det är något som säkert också kan sprida e-sportintresset till andra grupper, som ännu inte upptäckt gamingvärlden. Med möjligheten att lägga odds på spelen ökar spänningen, och kommer nog också öka populariteten ytterligare.Design By Pixelunion