E-sport

Elektronisk sport ett växande nöje

Emil Christensen

Emil Christensen, eller HeatoN som många känner igen honom som, var under en period en av Sveriges bästa E-sportsutövare med fokus på spelet Counter-Strike. Han spelade bland annat i laget Ninjas in Pyjamas och genom sina framgångar blev han en av de första i Sverige som kunde titulera sig ”Professionell E-sportspelare”. Detta genom att han fick spelarkontrakt.

Christensen var med och vann alla de stora turneringar som finns för spelare av Counter-Strike så som exempelvis WCG och CPL. Det gjorde även att han under hela sex år (2001-2007) sågs som en av de bästa i världen på spelet.

Från och med 2007 valde Christensen att lägga spelandet åt sidan men för den skulle inte helt och hållet lämna sporten. Första steget blev att vara coach åt världens mest framgångsrika lag inom Counter-Strike – Ninjas In Pyjamas. Efter att även varit coach åt CGS Stockholmslag inledde han ett samarbete med QPAD för att utveckla musmattor med fokus på just gamingupplevelser. Resultatet blev QPAD HeatoN som tydligt markerar att det är Christensen som står bakom design och utformning.

År 2012 gick han däremot tillbaka till laget som en gång varit hans väg till framgång. Ännu en gång blev han coach åt Ninjas in Pyjamas för att stödja, utveckla och coacha laget i dess framgångar och eventuella motgångar.

 Design By Pixelunion