E-sport

Elektronisk sport ett växande nöje

Copenhagen Wolves

Copenhagen Wolves är en e-sportsorganisation som många säker känner igen från deras framgångar i Counterstrike: Global Offensive, men som även har eller har haft lag i andra spel.

Precis som namnet antyder så har organisationen sin grund i Danmark, men deras främsta lag, det vill säga i just CS:GO består för tillfället av två norrmän och två svenskar:

  • Morten "zEVES" Vollan
  • Ruben "RUBINO" Villarroel
  • Erik "zende" Sundeqvist
  • Simon "twist" Eliasson

Morten "zEVES" Vollan är lagkapten och alla fyra joinade laget den 17:e augusti 2015. Tillsammans med dem var även norrmannen Joakim "jkaem" Myrbostad men den 30:e september lämnade han Copenhagen Wolves och joinade Gamers2 istället. Nu är bara frågan vem som kommer att fylla den femte platsen, de annonserade redan samma dag att de letar efter en ny spelare, men mer än så har de inte rapporterat.

Organisationen har dock även haft en hel del framgångar i League of Legends där de har vunnit tävlingar som Gfinity NorthCon 2012, DreamHack Bucharest 2013, DreamHack Summer 2013, London 2013, med flera. Dock på grund av ett par mindre framgångsrika säsonger är inte Copenhagen Wolves en del av LCS längre och organisationen har inte ett fullständigt lag. På deras hemsida är är endast Aleš 'Freeze' Kněžínek och Søren 'SorenxD' Frederiksen skriven som lagmedlemmar. Vad man kan komma att få se från Copenhagen Wolves i just League of Legends är ännu oviss, kanske vi får höra något mer inför den kommande Challenger Series.

De har även ett lag för Hearthstone, men just nu har de ingen aktiv spelare i laget. Detta kan ju säkert bero på att den nuvarande säsongen rätt nyligt slutat, så kanske vi får se dem plocka upp någon ny spelare inom kort.

Vill man stödja laget kan köpa deras produkter från officiella återförsäljare som Supporterprylar.se, det är alltid uppskattat av organisationerna att se dedikerade fans som bär deras logga, både vid live event och ute på stan.Design By Pixelunion